TACOS CU ANANAS ȘI PUI
Porții: 2
Timp de pregătire: 20 de minute
Timp de gătire: 55 de minute
INGREDIENTE
- 2 taco-uri
- Pulpe de pui fără os și fără piele
- 1 linguriță de pudră de chili
- 1 linguriță de paprika
- 1 ceapă albă, tocată mărunt
- 1 conservă de ananas bucati Del Monte, scursă
- 1 ceapă
- 1 roșie
- Salată, 50g
- 20g coriandru proaspăt
- Sare după gust
- Piper după nevoie
Pentru guacamole:
- 1 Avocado
- 1 Lime
- Sare după gust

PREGĂTIRE
- Pentru a pregăti guacamole-ul: curățați și tăiați un avocado în două, apoi îndepărtați sâmburele și tăiați avocado-ul în felii.
- Puneți feliile de avocado într-un blender și stoarceți jumătate din lime. Adăugați sare și amestecați până când compoziția devine cremoasă.
- Adăugați uleiul vegetal într-o tigaie mare, la foc mediu-mare. Tăiați pulpele de pui în fâșii. Adăugați fâșiile în tigaie și gătiți timp de 5-10 minute. Adăugați pudra de chili, paprika și usturoiul și amestecați. Lăsați să se gătească timp de 2 minute. Acoperiți și lăsați deoparte.
- Tăiați ceapa și roșia în cuburi și tocați coriandrul.
- Încălziți o tigaie antiaderentă cu ulei vegetal la foc mare. Odată ce este fierbinte, adăugați ceapa și prăjiți timp de 3/5 minute. Adaugati bucățile de ananas, punand si sare și piper după gust și gătiți timp de 10 minute. Apoi, puneți capacul pe tigaie și gătiți timp de încă 35 de minute.
- Când bucățile de ananas devin mai moi, începeți să le zdrobiți cu o furculiță până se desfac.
- Luați taco-urile și umpleți-le cu straturi de salată, ananas, roșii, pui și guacamole. Presărați cu coriandru.
Pofta buna!