BRIOȘE CU ANANAS ȘI NUCI
Porții: 3
Timp de preparare: 35 de minute
INGREDIENTE
- Făină (400g)
- Smântână (200ml)
- Oua de gaina (1 buc.)
- Zahăr brun (50g)
- Ulei vegetal (60ml)
- Del Monte Ananas felii in sirop, o conservă de 570g
- Nuci (150g)
- Praful de copt (2 lingurițe)
- Sare (1 praf)
- Cireșe (opțional)

PREGĂTIRE
- Amestecă făina cu praful de copt și sarea.
- Într-un bol separat, amestecă zahărul, oul, smântâna, apoi adaugă uleiul vegetal. Lasă pentru un timp. Bate cu un blender până obții o masă moale și spumoasă.
- Combinați amestecul de mai sus, de la pct 2, cu făina si amestecați. Tocați nucile și adăugați-le in
- Taie inelele de ananas Del Monte în bucati, adaugă-le în aluat și amestecă.
- Toarnă aluatul în forme de brioșe.
- Pune inelele de ananas deasupra. Coace într-un cuptor preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 22-25 de minute.
- Ornează brioșele cu o cireașă.
Pofta buna!