BRIOȘE CU ANANAS ȘI NUCI

Porții: 3
Timp de preparare: 35 de minute

INGREDIENTE

  • Făină (400g)
  • Smântână (200ml)
  • Oua de gaina (1 buc.)
  • Zahăr brun (50g)
  • Ulei vegetal (60ml)
  • Del Monte Ananas felii in sirop, o conservă de 570g
  • Nuci (150g)
  • Praful de copt (2 lingurițe)
  • Sare (1 praf)
  • Cireșe (opțional)

PREGĂTIRE

  1. Amestecă făina cu praful de copt și sarea.
  2. Într-un bol separat, amestecă zahărul, oul, smântâna, apoi adaugă uleiul vegetal. Lasă pentru un timp. Bate cu un blender până obții o masă moale și spumoasă.
  3. Combinați amestecul de mai sus, de la pct 2, cu făina si amestecați. Tocați nucile și adăugați-le in
  4. Taie inelele de ananas Del Monte în bucati, adaugă-le în aluat și amestecă.
  5. Toarnă aluatul în forme de brioșe.
  6. Pune inelele de ananas deasupra. Coace într-un cuptor preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 22-25 de minute.
  7. Ornează brioșele cu o cireașă.


Pofta buna!