PUI PANE CU ANANAS DEL MONTE, LA AIR FRYER
Porții: 4
Pregătire: 20 minute
Timp de gătit: 20 minute
INGREDIENTE
- 2 piepturi de pui mari – aprox. 500g
- 1 lingură ulei de măsline Olitalia
- 2 linguri de suc de ananas scurs (din conserva de ananas felii Del Monte)
- 1 linguriță paprika
- 1 cățel de usturoi, zdrobit
- Sare și piper
- 50g pesmet
Pentru sos salsa:
- o conserva de 570g de ananas felii Del Monte, scursa (sucul se păstrează)
- 2 ardei roșii, tăiați cubulețe
- 1 ceapă medie spre mare, tocată mărunt
- 4 linguri de coriandru, tocat fin
Pentru sos iaurt:
- 150g iaurt natural
- 1 lingură suc de ananas scurs (din conserva de ananas felii Del Monte)
- Sare și piper
Pentru servire:
- 1 salată tocată mărunt
- 8 tortilla mici

PREGĂTIRE
- Tăiați fiecare piept de pui în 8 fâșii de dimensiuni egale, amestecați-le cu ulei de măsline, suc de ananas, paprika, usturoi zdrobit și condimentați cu sare și piper; lăsați la marinat în frigider timp de 30 de minute.
- Tăiați cubulețe feliile de ananas, puneți-le într-un castron, adăugați ardeiul roșu, ceapa și coriandrul și amestecați. Într-un alt castron, amestecați sucul de ananas în iaurt și condimentați după gust cu sare și piper. Dați ambele deoparte.
- Întindeți pesmetul pe o farfurie mare și condimentați cu sare și piper. Dați fiecare bucată de pui prin pesmet, asigurându-vă că toate părțile sunt acoperite uniform.
- Ungeți puțin baza Air Fryer-ului cu ulei, apoi adăugați bucățile de pui într-un singur strat și gătiți la 200°C timp de 10 minute, întorcându-le după 5 minute. Este posibil să fie necesar să faceți acest lucru în mai multe ture, în funcție de dimensiunea Air Fryer-ului.
- Încălziți tortilla conform instrucțiunilor de pe ambalaj și serviți-le alături de puiul pane, salsa, iaurt și salata.
Pofta buna!