Prajitura cu piersici
Porții: 6
Pregătire: 30 de minute
Timp de gătit: 20 de minute
INGREDIENTE
- 1 conservă de felii de piersici Del Monte, 420 g
- 375g foaie de aluat de foietaj
- Făină pentru presărat
- 1 ou de mărime medie, bătut
- 15g unt nesărat Kerrygold
- 2 linguri de miere
- 1 x 250g cutie de brânză mascarpone

PREGĂTIRE
- Încălziți cuptorul la 220°C/200°C cu ventilatorul pornit. Așezați foaia de aluat pe o tavă de copt presărată ușor cu făină și tăiați-o pentru a obține un pătrat (eliminați marginile). Înțepați pătratul de aluat cu o furculiță, ungeți-l cu ou și puneți-l în cuptor pentru 5 minute.
- Scoateți din cuptor și acoperiți pătratul de aluat cu o altă foaie de copt și coaceți încă 10 minute. Acest lucru va comprima aluatul pentru a face bucățile ușor de mâncat ca gustări.
- Scurgeți piersicile, păstrând siropul, și tăiați fiecare felie în două bucăți.
- Încălziți o tigaie mică antiaderentă la foc mediu și adăugați untul, patru linguri din siropul de piersici, mierea și bucățile de piersici. Lăsați să fiarbă ușor timp de cinci minute până devine lipicios și dulce.
- Scoateți aluatul din cuptor și îndepărtați foaia de copt de deasupra. Așezați piersicile peste aluat și turnați siropul dulce din tigaie peste ele, atât cât este nevoie.
- Tăiați în 16 pătrate de dimensiunea unei gustări. Așezați o linguriță de brânză mascarpone pe fiecare și serviți.
Pofta buna!