TACOS CU ANANAS ȘI PUI

Porții: 2
Timp de pregătire: 20 de minute
Timp de gătire: 55 de minute

INGREDIENTE

  • 2 taco-uri
  • Pulpe de pui fără os și fără piele
  • 1 linguriță de pudră de chili
  • 1 linguriță de paprika
  • 1 ceapă albă, tocată mărunt
  • 1 conservă de ananas bucati Del Monte, scursă
  • 1 ceapă
  • 1 roșie
  • Salată, 50g
  • 20g coriandru proaspăt
  • Sare după gust
  • Piper după nevoie


Pentru guacamole:

  • 1 Avocado
  • 1 Lime
  • Sare după gust

PREGĂTIRE

  1. Pentru a pregăti guacamole-ul: curățați și tăiați un avocado în două, apoi îndepărtați sâmburele și tăiați avocado-ul în felii.
  2. Puneți feliile de avocado într-un blender și stoarceți jumătate din lime. Adăugați sare și amestecați până când compoziția devine cremoasă.
  3. Adăugați uleiul vegetal într-o tigaie mare, la foc mediu-mare. Tăiați pulpele de pui în fâșii. Adăugați fâșiile în tigaie și gătiți timp de 5-10 minute. Adăugați pudra de chili, paprika și usturoiul și amestecați. Lăsați să se gătească timp de 2 minute. Acoperiți și lăsați deoparte.
  4. Tăiați ceapa și roșia în cuburi și tocați coriandrul.
  5. Încălziți o tigaie antiaderentă cu ulei vegetal la foc mare. Odată ce este fierbinte, adăugați ceapa și prăjiți timp de 3/5 minute. Adaugati bucățile de ananas, punand si sare și piper după gust și gătiți timp de 10 minute. Apoi, puneți capacul pe tigaie și gătiți timp de încă 35 de minute.
  6. Când bucățile de ananas devin mai moi, începeți să le zdrobiți cu o furculiță până se desfac.
  7. Luați taco-urile și umpleți-le cu straturi de salată, ananas, roșii, pui și guacamole. Presărați cu coriandru.


Pofta buna!